Fotovoltaika 2024

Celkem 2 miliardy Kč míří na budování komunální fotovoltaiky.

Co se děje

V rámci Modernizačního fondu byly vyhlášeny dvě výzvy, které podporují budování komunální fotovoltaiky.

Malé obce

Podpora ve výši 1 miliardy Kč zamíří do malých obcí (maximální počet obyvatel 3 000), a to konkrétně na instalaci fotovoltaických elektráren na veřejných budovách a další infrastruktuře ve vlastnictví obcí. Podpora se bude vztahovat i na rekonstrukci střech, na kterých budou fotovoltaické panely umístěny, na modernizaci související elektroinstalace i na projektovou přípravu. Výše dotace bude 75 % uznatelných nákladů.

Další miliarda podpoří instalace fotovoltaických elektráren na budovách a další infrastruktuře ve vlastnictví krajů, obcí, samospráv, církví a jimi zřizovaných příspěvkových organizací, právnických osob a společností, včetně sdružených projektů. Výše dotace bude až 45 % uznatelných nákladů.

Termíny

Příjem žádostí startuje 1. března, je tedy ideální čas začít řešit váš záměr a přípravu žádosti.

Co dál

V loňském roce jsme podali celou řadu úspěšných žádostí. Mezi podpořenými obcemi jsou například Libňatov, Ostrov, Machov, Niměřice, Březová-Oleško, Hluboká, Boleradice, Milíkov nebo Doudleby nad Orlicí, o kterých si v souvislosti se získanou dotací můžete přečíst více informací tady.

Neváhejte se na nás obrátit, rádi vytěžíme to nejlepší z našich zkušeností a zvýšíme i vaše šance na úspěch. Konzultace záměrů jsou u nás nezávazné a zdarma.

Přejít na kontaktní formulář

Váš průvodce světem dotací od A do Z

Za roky práce máme dokonalý proces, od podání žádosti po výběr dodavatele. Věnujeme se územně samosprávným celkům, spolkům, sociálním službám a dalším subjektům neziskového sektoru.