MMR avizuje podpoření cestovního ruchu

Ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo, že na příští rok (konkrétně 14. března 2024) chystá vyhlášení dvou výzev zaměřených na podporu cestovního ruchu.

Ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo, že na 14. března 2024 chystá vyhlášení dvou výzev zaměřených na podporu cestovního ruchu.

Téma

Výzvy se budou věnovat aktivitám podporujícím veřejnou infrastrukturu cestovního ruchu. Získané prostředky tedy bude možné použít např. na odpočívadla, parkoviště u atraktivit cestovního ruchu, veřejnou infrastrukturu pro vodáckou a vodní turistiku, turistické trasy, naučné stezky, navigační systémy nebo turistická informační centra.

Koho se to týká

Podle avíza budou výzvy vyhlášena pouze pro Hospodářsky a sociálně ohrožená území, tedy pro území správních obvodů 73 obcí s rozšířenou působností v HSOÚ a 59 obcí v bývalých vojenských újezdech dle Strategie regionálního rozvoje 2021+. Rádi vám pomůžeme zjistit, jak je to právě s vaší obcí, neváhejte se na nás obrátit.

Jaká bude výše podpory

Výše podpory z EU a státního rozpočtu se bude lišit podle regionu:

  • pro méně rozvinutý region to bude 60 %,
  • pro přechodový region potom 50 %.

Co dělat

MMR očekává velký zájem. Určitě se tedy vyplatí začít s přípravou už teď. Obraťte se na nás s jakýmkoliv dotazem nebo konkrétním plánem, vše potřebné probereme při bezplatné a nezávazné konzultaci.

Váš průvodce světem dotací od A do Z

Za roky práce máme dokonalý proces, od podání žádosti po výběr dodavatele. Věnujeme se územně samosprávným celkům, spolkům, sociálním službám a dalším subjektům neziskového sektoru.