MPSV: Rozvoj a modernizace sociálních služeb

Národní plán obnovy, který má oživit ČR a zvýšit její odolnost, počítá i se sociálními službami.

Očekávané vyhlášení výzvy MPSV s názvem Rozvoj a modernizace materiálně technické základny sociálních služeb v rámci Národního plánu obnovy neproběhlo 20. února. Přímo z ministerstva máme informaci o posunu termínu, vyhlášení očekáváme v nejbližších dnech. Následně by měla proběhnout 3 kola příjmu žádostí, a to do 31. května 2022, do 31. srpna 2022 a do 31. listopadu 2022. Výše dotace zatím známa není.

Na co všechno bude možné dotaci použít?

  • modernizace provozních dispozic současných objektů, snížení koncentrace klientů v jednom zařízení
  • podpora terénních a ambulantních sociálních služeb, které udržují klienta co nejdéle v běžném přirozeném prostředí
  • nákup nemovitostí včetně pozemků, výstavba, rekonstrukce a úpravy objektu či zázemí pro poskytování sociální služby (včetně domovů pro seniory)

Situaci dále bedlivě sledujeme, jsme v kontaktu s příslušnými úředníky a o dalších důležitých krocích vás budeme informovat. Pokud ještě neodebíráte naše newslettery, přihlaste se přímo pod tímto článkem a nic vám neuteče.

Neváhejte se na nás obrátit s jakýmikoliv otázkami, a to přes kontaktní formulář nebo na telefonu 605 283 808. Jsme tu pro vás.

Váš průvodce světem dotací od A do Z

Za roky práce máme dokonalý proces, od podání žádosti po výběr dodavatele. Věnujeme se územně samosprávným celkům, spolkům, sociálním službám a dalším subjektům neziskového sektoru.