Ocenění ministra

Na začátku byl záměr, na konci funkčnost korunovaná oceněním....

Na začátku byl záměr, na konci funkčnost korunovaná oceněním. To je ve zkratce příběh areálu Perla, který jsme vám už částečně vyprávěli. Pomyslné završení přišlo během slavnostního vyhlašování, kdy Ivan Bartoš předal Cenu ministra pro místní rozvoj právě Domu dětí a mládeže, který v areálu Perla 01 v Ústí nad Orlicí sídlí. Díky skvělému využití rekonstruovaného prostoru ovšem tento příběh čeká ještě celá řada zajímavých kapitol plných života a radosti. V třípodlažním podsklepeném objektu se totiž nachází a využívají moderní výukové i zájmové učebny, tělocvična, vnitřní a venkovní lezecká stěna, taneční sál, keramická dílna a nahrávací studio. Budova je postavena na principech udržitelnosti, zelená střecha slouží jako zastíněná relaxační plocha, dešťovou vodu zachytávají retenční nádrže a je využívána k zalévání nově vysazené zeleně. Samozřejmostí je bezbariérovost celého objektu.

Děkujeme, že jsme mohli být součástí a přispět k užitečné a povedené proměně tím, co umíme.

Pokud chcete také pohnout s jakýmkoliv záměrem nebo se jen poradit o plánech a možnostech, neváhejte se na nás obrátit, probereme vše potřebné při nezávazné konzultaci.

Váš průvodce světem dotací od A do Z

Za roky práce máme dokonalý proces, od podání žádosti po výběr dodavatele. Věnujeme se územně samosprávným celkům, spolkům, sociálním službám a dalším subjektům neziskového sektoru.