SFŽP na jaře vyhlásí dotační výzvu na veřejné osvětlení

Státní fond životního prostředí přibližně v dubnu příštího roku vyhlásí dotační výzvu zaměřenou na rekonstrukci veřejného osvětlení s celkovou alokací asi 8 miliard Kč.

Získali jsme pro vás předběžné informace o plánované dotační výzvě SFŽP zaměřené na rekonstrukci veřejného osvětlení. Pojďme se podívat na klíčové body.

POZOR: ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ PLNÉ PRAKTICKÝCH TIPŮ BUDE VE ČTVRTEK 17. 10. 2024 OD 16 HOD, stačí kliknout sem

Podporované aktivity

Do uznatelných nákladů bude zahrnuto prakticky všechno, co je s rekonstrukcí (modernizací) veřejného osvětlení spojeno, a to včetně projektové přípravy, zpracování žádosti o dotaci a výběrového řízení.

Kdo bude moci žádat

Příjemcem dotace může být obec či město a také společnosti jimi 100% vlastněné (tedy například technické služby).
Pravděpodobně bude možné podat jednu žádost na jednoho žadatele v jednom kalendářním roce (a to na max. částku, na kterou bude mít nárok).

Výše dotace

Celková alokace bude přibližně 8 mld. Kč.
Výše dotace se bude odvíjet od uspořené kWh/rok – pravděpodobně půjde o výši 60 Kč/kWh, při využití smart prvků + dalších 15 Kč/kWh.
Výše dotace bude zastropovaná na 75 % uznatelných nákladů.

Časový harmonogram

Výzva by měla být známá přibližně v dubnu 2025.
Příjem žádostí je plánován od 1. července 2025, konec příjmů žádostí pak na 31. prosince 2030.
Ukončení realizace bude stanoveno pravděpodobně na 31. prosince 2032.

Co dál

Doporučujeme využít velmi zajímavou příležitost. S touto oblastí máme bohaté zkušenosti, v předchozích letech jsme podali hned několik úspěšných žádostí.
Podívejte se třeba na rekonstrukci veřejného osvětlení v Golčově Jeníkově.
Jsme připraveni zajistit žádost o dotaci, a to včetně kvalitní projektové přípravy, která obstojí v dalších krocích dotačního procesu.
Vzhledem k poměrně komplexní dotaci je vhodné záměr co nejdříve konzultovat, proto se na nás neváhejte obrátit. Konzultace jsou u nás zdarma a nezávazné. Rádi s vámi probereme vše potřebné.

Přejít na kontaktní formulář

Váš průvodce světem dotací od A do Z

Za roky práce máme dokonalý proces, od podání žádosti po výběr dodavatele. Věnujeme se územně samosprávným celkům, spolkům, sociálním službám a dalším subjektům neziskového sektoru.